Jysk Lune og lune jyder..

Jysk lune..og lune Jyder ...

Denne aften havde vi foredrag ved Leif Fabricius, der på en meget meget underholdende måde omhandlede den vestjyske humor.

Han betragter altid tilværelsen fra vest mod øst, og det bliver den bestemt ikke kedeligere af. Øst Danmark har den opfattelse at vi jyder er langsomme.

 

Vestjyderne de bruger ingen tillægsord og har elastik i sproget, og ”rutter” ikke med ordene.

Deres måde at kommunikere på er meget stram. Han mener at dialekterne er så småt begyndt at udgå, hvilket er en stor skam.

 

På et tidspunkt afbrød han sin lærergerning og kastede sig ud i showbizz. Skrev utallige tekster til forskellige revyer og ikke mindst til en gammel seminariekammerat – Finn Nørbygaard – og var bl.a. tekstmanden bag hans, i sin tid, så populære figur Karl Ejnar fra Borris. Og han også lavet tekster til ”Tørfisk.”

 

Mange af sine tekster skriver han på sit modersmål vestjysk, og han  udgav for nogle år siden en CD med egne ting. I otte år var han medvirkende i og kunstnerisk leder af Esbjerg Revyen, og i 2001 blev han kåret som årets revyforfatter. De senere år har han så slået sig på foredragsvirksomheden, et område der tilgodeser både skolelæreren og entertaineren. 

En fantastisk sjov og underholdende aften.

Vi var 51 tilstede.


  


Aktive Kvinder Nørresundby

Aktive Kvinder Nørresundby

         Kornets Hus 

KORNETS HUS

Torsdag d. 16. Marts var vi afsted på tur til Kornets Hus i Hjørring.

 

Kornets Hus er et fantastisk flot og spændende hus at besøge, hvor der bliver holdt forskellige aktiviteter og bagekurser.

Vi fik en kort velkomst, og derefter kom vores guide for at fortælle os noget om huset, og husets aktiviteter hun var utrolig dygtig til at fortælle om blandt andet om de mange forskellige kornsorter.

Desuden fik vi en lækker og spændende brunch og bagefter kaffe og kage.

En rigtig god dag, vi var 44 afsted på turen. Ved at klikke på de enkelte billeder får man et større billede, mindre ved at klikke een gang mere bliver billedet lille igen.