Den kloge kone

  1. September kl. 19.00

 

”Den kloge kone fra Halkær”

Foredrag med Dorte Elkjær-Gregersen

 

Foredraget byder på en personlig beretning om Dorte Elkjær-Gregersens livslange fascination af Den kloge kone fra Halkær. Lige fra hun som barn mødte Halkærkonen, har hun været optaget af hendes historie. Da Dorte flyttede på landet, satte hun sig for at undersøge, hvem Halkærkonen i virkeligheden var. Gennem samtaler med lokale, som har kendt Halkærkonen, opdagede Dorte en historie om en kvindeskæbne, et lokalsamfund og om det at skille sig ud.

 

Mette Cathrine populært kaldet; “Den Kloge Kone i Halkær”. Hun lavede miksturer og salver mod alskens dårligdom. Specielt skulle hun have været god til “engelsk syge”, bronkitis, bylder og eksem. Efter sigende skulle hun have kureret en lokal læges barn for alvorlig sygdom, efter han selv havde måtte give op.

 

Vi var 49 til stede..


Aktive Kvinder Nørresundby

Aktive Kvinder Nørresundby

         Kornets Hus 

KORNETS HUS

Torsdag d. 16. Marts var vi afsted på tur til Kornets Hus i Hjørring.

 

Kornets Hus er et fantastisk flot og spændende hus at besøge, hvor der bliver holdt forskellige aktiviteter og bagekurser.

Vi fik en kort velkomst, og derefter kom vores guide for at fortælle os noget om huset, og husets aktiviteter hun var utrolig dygtig til at fortælle om blandt andet om de mange forskellige kornsorter.

Desuden fik vi en lækker og spændende brunch og bagefter kaffe og kage.

En rigtig god dag, vi var 44 afsted på turen. Ved at klikke på de enkelte billeder får man et større billede, mindre ved at klikke een gang mere bliver billedet lille igen.